Nieuwe coördinator SchuldHulpMaatje Ede

Sinds 15 mei 2024 is Hanneke Bergsma de nieuwe coördinator SchuldHulpMaatje Ede. Samen met Ellen Marijs zorgt zij voor de koppelingen tussen maatjes en hulpvragers. Graag stelt zij zich persoonlijk aan jullie voor.

schedule 20 mei 2024
bookmark_border Laatste nieuws
create

Hallo allemaal!

Mijn naam is Hanneke Bergsma en vanaf half mei ben ik de nieuwe coördinator bij Schuldhulpmaatje Ede. Ik woon in Ede en ben getrouwd met Lolke. Samen hebben we vier kinderen in de leeftijd van 14 tot 19 jaar. Ik houd erg van wandelen, muziek luisteren en tuinieren. Ik ben christen en vind het mooi in mijn werk aan te sluiten bij het in liefde en zonder oordeel omzien naar anderen. 

In mijn vorige baan coördineerde ik ook de inzet van vrijwilligers bij mensen die een steuntje in de rug konden gebruiken. Het was mooi te merken hoeveel vrijwilligers beteken voor mensen en ook hoeveel hulpvragers zelf te bieden hebben. Het lijkt soms maar klein, als je kijkt naar alle problemen in de wereld. Maar op deze manier voor elkaar klaar staan geeft kleur aan elkaars leven en maakt echt leven weer mogelijk, in plaats van overleven. 

Het hebben van (dreigende) schulden is een zware last voor mensen en Schuldhulpmaatje mag bijdragen aan een schuldenvrij leven van mensen. Ik zie er naar uit mijn steentje bij te dragen aan dit mooie werk en de inzet van de vrijwilligers in goede banen te leiden.

Groetjes, Hanneke Bergsma