Red je het wel?

Ingrijpende gebeurtenissen in ons leven kunnen financiële gevolgen hebben en tot problemen leiden. Dan is het fijn als iemand de vraag durft te stellen: ‘Red je het wel?’ SchuldHulpMaatje biedt een pakket met materialen aan om het gesprek hierover te starten.

schedule 5 feb 2024
bookmark_border Eenmalige projecten
create

Het pakket bestaat o.a. uit enkele spellen. Deze kunnen gebruikt worden om diakenen en anderen bewust te maken van levenskruispunten en de gevolgen daarvan. Dit kunnen zowel positieve momenten - zoals huwelijk, gezinsuitbreiding of nieuwe baan - als negatieve gebeurtenissen zijn - zoals verlies van werk, ziekte of overlijden van partner.

Bij het Kanzenbordspel, een variant op het bekende ganzenbord, passeer je diverse levenskruispunten. Wat doen die met je welzijn en/of met je budget? Daarover ga je met elkaar in gesprek.

Het spel Taboedoorbrekers bestaat uit kaartjes met vragen en stellingen over geldzorgen, schulden en armoede. Samen bespreek je wat dit voor betrokkenen betekent en welke hulp geboden kan worden.

Naast de spellen zitten er nog andere materialen in het pakket, die uitgedeeld kunnen worden aan de doelgroep. De spellen zijn geschikt om met groepjes gemeenteleden te spelen, bijvoorbeeld op een kringavond.

Diakenen die aanwezig waren op de Platformavond van 17 januari 2024 hebben de spellen kunnen uitproberen. Het startpakket is te bestellen via deze link. Op de website zijn nog veel meer tips en ervaringsverhalen te lezen over het stellen van de vraag ‘Red je het wel?’