Minisymposium 12,5 jaar SchuldHulpMaatje Ede

Naar aanleiding van het 12,5 jarig bestaan van SchuldHulpMaatje Ede organiseerde het Diaconaal Platform op 16 november een mini-symposium in Congrescentrum Belmont, met als thema ‘Geloven in een andere toekomst’.

schedule 17 nov 2023
bookmark_border Laatste nieuws
create

De ruim 90 aanwezigen, bestaande uit diakenen, vertegenwoordigers vanuit partnerorganisaties, het sociale domein en overheidsinstanties werd een gevarieerd programma geboden.

Na de opening door voorzitter van het DPE in uitvoering, Kees Lommers, werd een filmpje vertoond over het werk van maatje Cora van Hoef. Daarna interviewde de avondvoorzitter Nyncke Dijstra de twee coördinatoren van SchuldHulpMaatje Ede, Bianca Bouter en Ellen Marijs.

Wim Dekker (socioloog) en Jan Martijn Abrahamse (lector) hielden beiden een Ted Talk naar aanleiding van het thema. Aan de hand van stellingen volgde een interactieve discussie met de zaal onder leiding van Nyncke.

Speciaal voor deze gelegenheid maakten en zongen Bernd en Anneli van den Bos van ‘Gelegenheidsliedje.nl’ het lied ‘Wij helpen mee’, dat ging over het waardevolle werk van de schuldhulpmaatjes.

Uit handen van voorzitter van de Raad van Kerken, Albert Schol, kregen de coördinatoren van SchuldHulpMaatje Ede tot slot de Edese Vredesprijs 2023 overhandigd.

Na afloop van het symposium was er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.